Síla mluveného slova aneb podcasty

Podcast již leckomu dokázal změnit život. Jeho pravidelným posloucháním se můžete naučit spoustu nových a užitečných věcí. Ale ze všeho nejdříve by bylo dobré odpovědět na otázku:
Co to vlastně podcast je?
Jedná se o audio či videopořadu, který můžete poslouchat kdykoliv a kdekoliv. Například při ranní cestě do práce, mytí nádobí, nebo třeba při posilování – to je jen na vás.
Proč tedy podcasty poslouchat?
sluchátka a mikrofon
Jsou zcela zdarma
Už jen to může být důvod k tomu je vyzkoušet.
Využíváte jinak neproduktivní čas
Svůj mobilní telefon máte vždy u sebe, takže poslouchat můžete naprosto kdekoliv. Například v čekárně u doktora místo projíždění sociálních sítí si jednoduše pustíte podcast a ten čas hned o něco rychleji uteče. A nezastaví vás ani fakt, že třeba nemáte přístup k internetu. Většina aplikací má funkci offline stahování. Nové epizody vašich oblíbených podcastů stáhne automaticky, když se připojíte na wifi a potom jsou vždy připravené ve vašem mobilu.
V podcastech se najde úplně každý
Snad jakékoliv téma vás napadne, tak na něj je podcast. Jelikož je většinou vytvářejí nadšenci do konkrétního oboru, můžeme si poslechnout celou řadu témat – od počítačů až třeba po antiku. Podcasty jsou většinou opak broadcastingu (TV či radio stanice), který má za úkol zaujmout co nejvíce lidí – vydělat co nejvíce peněz.
Celá řada nejrůznějších tvůrců
Na rozdíl od klasických médií, založit si podcast je asi tak složité, jako založit si blog. Proto se podcastům věnuje ohromná spousta lidí. Z toho vyplývá také spousta názorů, hlasů, nebo zkušeností.
mikrofon s telefonem
Jak tedy začít poslouchat?
Úplně nejjednodušší je si na svém chytrém telefonu vyhledat nějakou aplikaci pro poslouchání podcastů. Na iPhonu to může být například nativní aplikace Podcasts. Samozřejmě toto není jediné řešení a kdo hledá, ten najde. Pokud nejste úplný příznivec jablíček, tak pro android je tu například aplikace Pocket Cast, která má dobré uživatelské hodnocení.
Co tedy poslouchat?
Na tuto otázku odpovím jen – co vás zajímá. V tom je to kouzlo podcastů, že se v nich najde úplně každý.